** Gratis thuisbezorgd bij bestelling vanaf € 50,- **

© 2024, Strong & Slim - Alle rechten voorbehouden.

Home Producten Vitamine D3 & K2 – 60 vegacaps

Stap terug

Vitamine D3 & K2 – 60 vegacaps

 24,95

Vinkje
D3 zorgt voor goede opname van Cacium en Fosfor uit het eten.
Vinkje
K2 zorgt vervolgens voor de juiste distributie van Calcium en Fosfor.
Vinkje
Geschikt voor vegetariërs
Vinkje
D3 -25 mcg = 1000 IE // K2 90 mcg

Hoeveelheid

VITAMINE D3 25 mcg & K2 90 MCG — 60 VEGACAPS

 

Ontdek de synergie van vitamine D3 en K2 met Strong & Slim’s Vitamine D3 & K2 vegacapsules, beschikbaar in een handige verpakking van 60 capsules. Als je op zoek bent naar een krachtige combinatie voor je botgezondheid, cardiovasculaire ondersteuning en algehele welzijn, dan is onze Vitamine D3 & K2 formule een slimme keuze. Strong & Slim staat bekend om kwaliteit en effectiviteit, en deze combinatie van vitamines is daar een uitstekend voorbeeld van.

 

Elke vegacapsule is zorgvuldig samengesteld om je lichaam te voorzien van zowel vitamine D3 als K2, vitamines die samenwerken om je botten te versterken, je hart- en bloedvaten gezond te houden en nodig zijn voor een goede bloedstolling. Met 60 vegacapsules per verpakking bieden we een 2-maandelijkse voorraad van deze krachtige formule.

 

Wat maakt Strong & Slim’s Vitamine D3 & K2 vegacapsules speciaal? Onze formule is vrij van kunstmatige toevoegingen en biedt de voordelen van beide vitamines in één handige capsule. De vegacapsules zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een natuurlijke en effectieve manier om hun bot- en cardiovasculaire gezondheid te ondersteunen.

 

Kies voor een sterke basis voor gezondheid. Kies voor Strong & Slim’s Vitamine D3 & K2 vegacapsules en geef je lichaam de voeding die het verdient. Bestel vandaag nog en ervaar zelf hoe deze combinatie van vitamines je vitaliteit en algehele gezondheid kan versterken.

 

Komt voor in:

Vitamine K2 komt in kleine hoeveelheden voor in vlees, kaas, eigeel en kwark.

 

Vitamine D3 zit in vette vis zoals haring, zalm en makreel. Verder zit het in vlees en eieren en in Nederland wordt het toegevoegd aan margarine, halvarine en bak- en braad producten. Overigens wordt het niet toegevoegd aan olie.

 

Tekort:

Vitamine K2: Inadequate stolling (langere bloedingstijd, spontane bloedingen, blauwe plekken, bloedneus) Een vitamine K tekort bij volwassen kan voorkomen bij langdurig medicijngebruik, zoals antibiotica.

 

Vitamine D3: Mensen met een donkere huidskleur, gesluierde mensen of mensen die nachtdiensten draaien hebben vaak een tekort aan vitamine D. Bij volwassenen en ouderen kan mogelijk botontkalking of spierzwakte voorkomen. Bij jonge kinderen kan het zorgen voor afwijkingen in het skelet.

 

Feitje:

Vitamine K: speelt onder andere een belangrijke rol bij de bloedstolling. Zonder vitamine K zou, als je in je vingers snijdt bij het koken, je vinger dus niet stoppen met bloeden omdat je bloed niet wil stollen.

 

Vitamine D3: is officieel geen vitamine, maar een hormoonachtige stof (prohormoon) die we zelf met de hulp van uv-licht van de zon aanmaken. Hierdoor is vitamine D ook wel bekend als de zon-vitamine. De gezondheidsraad beveelt senioren en mensen met een donkere huidskleur aan extra vit D te gebruiken ter versterking van de botten.

Op het etiket van voedingssupplementen moet vitamine D worden uitgedrukt in Internationale Eenheden (IE). Hierbij geldt dat 1 IE = 0,025 mcg.

1000 IE = 25 mcg (µg)

 

Allergenen:

Dit product bevat geen allergenen en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Vrij van: gluten, soja, lactose en suiker.

 

Geschikt voor vegetariërs.

 

Voedingssupplement. Vitaminepreparaat. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.

Dosering:

De aanbevolen dosering is 1 capsule per dag met water innemen. Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden, tenzij uw therapeut of medisch adviseur u anders adviseert. Let op: Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar. Overleg bij gebruik van cumarine derivaten (antistollingsmiddel zoals warfarine) eerst een deskundige. Koel, droog en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen bewaren

 

ADH / RI  (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid/ referentie inname)

Vitamine K2  –         75 microgram  (µg)

Vitamine D3  –         5 microgram  (µg)

 

 

Aanbeveling Gezondheidsraad:

Vitamine K

Leeftijd Per dag
Mannen 18 jaar en ouder 70 mcg
Vrouwen 18 jaar en ouder 70 mcg
  Zwangere vrouwen 70 mcg
  Tijdens borstvoeding 70 mcg
Kinderen * 0 – 13 maanden ** 150 mcg
  6 – 11 maanden 10 mcg
  1 – 3 jaar 10 mcg
  4 – 6 jaar 20 mcg
  7 – 10 jaar 30 mcg
  11 – 14 jaar 45 mcg
  15 – 17 jaar 65 mcg

 

* Betreft de Adequate Inname (AI, ipv ADH)

De Adequate Inname is een grove schatting, omdat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine K niet bepaald kan worden voor personen tot 18 jaar vanwege beperkte gegevens.

 

** Vitamine K is ook essentieel voor pasgeboren baby’s. De vitamine K-waarden zijn namelijk bij de geboorte erg laag. Bij de geboorte krijgen baby’s meteen 1.000 mcg vitamine K toegediend van de verloskundige. Zo hebben ze een voorraadje voor de eerste week. Vanaf dag 8 adviseert de Gezondheidsraad om dagelijks 150 mcg vitamine K te suppleren. Dit advies geldt voor de eerste 4 maanden. Vitamine K draagt namelijk bij tot een normale bloedstolling, wat bij pasgeborenen cruciaal is.

 

 

Vitamine D3

Leeftijd Per dag
Mannen 4 – 69 jaar * 10 microgram
70 jaar en ouder 20 microgram
Vrouwen 4 – 49 jaar * 10 microgram
50 – 70 jaar 10 microgram
70 jaar en ouder 20 microgram
Zwangere vrouwen 10 microgram
Kinderen 0 – 3 jaar 10 microgram
* weinig buiten overdag, de huid bedekt of donkere huidskleur.

 

Voedingswaarde:

 

Product: Vitamine K2 90 mcg. & D3 25 mcg.
Art.nr: 30120
Inhoud: 60 vegacaps
Ingredienten: ↓ ADD RI in %
Vitamine K2 (Menaquinon-7) 90 mcg 120%
Vitamine D3 (Cholecalciferol Quali-D ®) 25 mcg 500%
Groentemix * 10 mg
Fruitmix ** 10 mg

 

*  Groentemix van: wortel, broccoli, champignon, prei en paprika.

** Fruitmix van: ananas, sinaasappel, appel, abrikoos, kers, perzik, aardbei, papaja, druif, pompelmoes, blauwe bosbes, framboos, zwarte bes en witte moerbei.

 

  • Groente- en fruitmix

De capsules van supplementen worden vaak aangevuld met vulmiddel en bindmiddel. Strong & Slim heeft ervoor gekozen om in plaats van deze vulmiddelen een natuurlijke vervanger hiervoor toe te voegen namelijk de groente- en fruitmix.

De groente- en fruitmix zijn zeer goede antioxidanten en leveren een positieve bijdrage in je systeem.

 

Ingrediënten:

Vitaminen. Flowverbeteraar: (olijfolie). Vulstof: (urtica). Capsule: (HPMC) Groentemix van: wortel, broccoli, champignon, prei en paprika. Fruitmix van: ananas, sinaasappel, appel, abrikoos, kers, perzik, aardbei, papaja, druif, pompelmoes, blauwe bosbes, framboos, zwarte bes en witte moerbei.

 

 

Belangrijk om te weten:

Vitamine D heeft de volgende “Goedgekeurde gezondheidsclaims”:

 

Vitamine D:

  • bevordert een goed calciumgehalte in het bloed, is goed voor de calciumhuishouding en verhoogt de calciumopname in de botten.
  •  speelt een rol bij botaanmaak, is goed voor het skelet en voor het behoud van sterke botten.
  •  is goed voor het celdelingsproces en speelt een rol in weefselgroei en ontwikkeling.
  •  heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.
  •  is goed voor de spieren en sterke tanden.
  •  draagt bij aan een normale groei en ontwikkeling van de botten en kinderen en draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem bij kinderen.

 

Vitamine K:

  • draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling.
  •  helpt bij de opname van mineralen/calcium in de botten/het botweefsel.
  •  draagt bij aan de instandhouding van sterke botten.

 

Samen met Vitamine K2 reguleert vitamine D3 de calcium huishouding. Het samenwerkingsverband tussen de 2 vitamines voorkomt aderverkalking, de grootste boosdoener van hart- en vaatziekten. Verder heeft het een positief effect op de botgezondheid.

Gerelateerde producten